Nacht van het Kempens Erfgoed 24 oktober

Op 24 oktober is het tijd voor de vierde editie van de Nacht van het Kempens Erfgoed. In Vorselaar nemen we u mee op ontdekkingstocht in de prachtige Kloosterkapel van de Zusters van Vorselaar n.a.v. de 100-jarige wijding van de kapel.

Eveneens op het gratis programma tussen 19u en 23u staan de kunsttentoonstelling van Vorsarte, een bescheiden tentoonstelling over de kapel, de voorstelling van het eerste boek in de reeks ‘Vorselaar K-dorp’ i.s.m. Heemkundige Kring ‘Joris Matheussen’ en om 20u een concert van Vorselaarse contratenor Jan Wouters samen met 4 collega-muzikanten. Op zaterdag en zondag kan u de kunsttentoonstelling eveneens bezoeken. U kan de uren raadplegen in de UiT-kalender.

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Wereldberoemd koor Scala komt naar Vorselaar

Dit jaar hebben de Cultuurraad en de Kerkfabriek iets bijzonder voor u in petto. Ze slaagden er immers in om de wereldberoemde Kolacny Brothers en hun Scala naar onze kerk te lokken voor twee concerten op 13 en 14 december om 20u.

Kaarten zijn enkel verkrijgbaar in voorverkoop. Inwoners van Vorselaar kunnen tot 30 november met voorrang en aan voordeeltarief inkomkaarten kopen. De kaartenverkoop start tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed in de Kloosterkapel.

Klik hier voor meer info over de tarieven en verkoopmomenten

Een net kerkhof

Binnenkort, op 1 november, is het weer Allerheiligen: traditioneel een moment om de overledenen uit onze familie- en vriendenkring te herdenken. De gemeentearbeiders leveren heel wat inspanningen om het kerkhof goed te onderhouden. We willen u ook vragen om de grafzerken van uw familie netjes te maken tegen 1 november. Alvast bedankt hiervoor.

> Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01

Snelle informatie bij eventuele stroomschaarste

Op onze website hebben we een pagina voorbehouden om u snel en duidelijk te informeren over de eventuele stroomschaarste. We roepen u alvast op om uw snelle contactgegevens (gsm en e-mail) door te geven aan Be-Alert en aan het gemeentebestuur. Iedereen kan een steentje bijdragen door minder stroom te verbruiken.    

> Info: www.vorselaar.be